Log in

La 3a Setmana de la Moda de Girona comença amb l’homenatge a Elio Berhanyer

Arrenca la 3a Setmana de la Moda de Girona amb l’homenatge a Elio Berhanyer, un referent de l’alta costura

En aquesta edició participen onze dissenyadors i firmes professionals i la moda sostenible serà la protagonista

ACN Girona .- L’homenatge al dissenyador cordovès Elio Berhanyer ha donat el tret de sortida a la 3a Setmana de la Moda de Girona. Durant quatre dies, el Teatre Municipal i el Centre Cultural de la Mercè acolliran onze desfilades i també una jornada enfocada a la moda ètica i sostenible, la protagonista en aquesta edició. Berhanyer, de 88 anys, és un dels referents de l’alta costura a nivell mundial i ha vestit dones com l’actriu Ava Gardner o la reina Sofia. Aquest divendres ha rebut el reconeixement dels dissenyadors més joves que intenten fer-se un lloc en el sector de la moda. Atents, han escoltat tots els consells que els ha donat.

“Cal cercar un equilibri entre el que tu vols crear i el que el carrer et demana”, ha estat un d’ells.

Per a Berhanyer, les dones espanyoles que veu al carrer “van molt mal vestides”.

Una de les figures més reconegudes de l’alta costura a nivell estatal però també internacional ha estat el protagonista en l’arrencada de la 3a Setmana de la Moda de Girona. Per primer cop, el dissenyador Elio Berhanyer ha visitat la ciutat i ha pogut compartir una conversa de prop d’una hora amb joves dissenyadors que l’admiren i que volien preguntar-li quin és el secret per triomfar.

Berhanyer va començar en el món de la moda molt jove (amb només 17 anys, quan es trasllada a Madrid) i la seva formació és completament autodidacta. Entre la seva dilatada trajectòria, ha vestit dones com l’actriu Ava Gardner o la reina Sofia i ha rebut desenes de premis i reconeixements.

Entre els consells que ha donat als joves creadors ha remarcat que no copiïn mai ni es fixin en d’altres sinó que desenvolupin les seves pròpies idees. A més, ha remarcat que cal cercar l’equilibri entre allò que demanda el carrer i la idea de moda que té cada dissenyador.

“Al carrer, veig dones molt mal vestides”

Per a Berhanyer, actualment a l’estat espanyol les dones “no van ben vestides pel carrer”. Ho contraposa amb Itàlia, on considera que les dones cuiden millor el vestir i també són més elegants. “No sé quins disseny veuré avui però jo sóc molt sincer, i pel carrer no veig dones que vagin ben vestides”, ha manifestat.

Per al dissenyador cordovès, la moda ha de tenir la consideració de “bella art” ja que beu de diverses disciplines artístiques, com l’arquitectura –”un plano d’una casa és com un plano d’un vestit”, diu-, la música o la dansa.

Quatre dies de desfilades i actes

Aquesta és la 3a edició de la Setmana de la Moda de Girona, que està organitzada per Agimod i l’ajuntament de la ciutat. La inauguració oficial serà aquest vespre i després es podrà veure la primera desfilada de la firma catalana Yerse, amb més de 50 anys de trajectòria i referent en el gener del punt. D’avui i fins diumenge, fins a onze joves creadors presentaran les seves col·leccions.

Dilluns s’ha organitzat una jornada d’empresa sobre moda sostenible i ètica, que es farà durant tot el matí al Centre Cultural de la Mercè. De fet, aquesta tendència és la protagonista d’aquesta edició de la Setmana de la Moda. A més, també s’ha ubicat a la plaça del Vi l’espai GiModa Market, on els dissenyadors poden mostrar i vendre directament els seus productes.

Elio-berhanyer-1

Elio-berhanyer-2

Elio-berhanyer-3


PATROCINADORS
Patrocinadors Gimoda 2018  
COL·LABORADORS
Col·laboradors Gimoda 2018    
ORGANITZA:
AMB EL SUPORT DE:

Associació Agimod

Ajuntament de Girona

 

Generalitat de Catalunya

Diputació de Girona


SEGUEIX-NOS A:

Copyright 2017 © - info@gimoda.cat - Mapa web - Avís legal - Política de privacitat

Log in or Sign Up